HULL - In het shirt van het Nederlands elftal kwam George Boateng niet verder dan vier interlands. De 33-jarige middenvelder, geboren in Ghana, heeft daarom wel eens spijt van zijn keuze voor Nederland.

Boateng had graag aan de zijde van Stephen Appiah, Sulley Muntari en Michael Esssien de nationale kleuren van zijn vaderland verdedigd.

Boateng, tegenwoordig met Hull City actief in de Premier League, koos op 15-jarige leeftijd voor de Nederlandse nationaliteit. Hij hoopte daarmee meer kans te maken op speeltijd bij zijn toenmalige club Feyenoord.

"Daarom kan ik nu niet meer voor Ghana spelen. Soms wens ik dat het anders is, want ik heb niet veel wedstrijden voor het Nederlands elftal gespeeld", zei Boateng dinsdag in een interview met het Franse persbureau AFP.

Essien

Boateng sprak onlangs met Essien, de Ghanese middenvelder van Chelsea. "We hadden het over hoe mooi het zou zijn geweest als ik met hem voor Ghana had gespeeld. Helaas krijg ik die mogelijkheid nooit meer. Ik ben de grootste fan van Ghana, daar moet ik me maar mee tevreden stellen", aldus de openhartige Boateng.

De defensieve middenvelder verliet Feyenoord in 1998 voor een avontuur in Engeland bij Coventry City. In de Premier League groeide hij uit tot een gewaardeerde voetballer, die speelde voor Aston Villa en Middlesbrough. In de zomer tekende hij bij het gepromoveerde Hull City, dat momenteel verbaast met een knappe zesde plek op de ranglijst.