SOUTHAMPTON - Liverpool heeft woensdagavond in de Premier League een dure nederlaag geleden tegen Southampton: 2-0. Door dat resultaat raakte de ploeg drie punten achterop bij koploper Leeds. Bij Liverpool was Michael Owen thuisgebleven.

Coach Thompson, die nog zeker tot eind deze maand Houllier vervangt, wilde zijn vedette sparen om hem volledig fit aan de start te krijgen voor de belangrijke wedstrijd tegen Arsenal

Anelka en Litmanen mochten het proberen in de basis. Erg gevaarlijk werden ze niet, al moest doelman Paul Jones een keer redden bij een inzet van de Franse huurling Anelka. Southampton, bezig aan een goede serie, toonde zelfvertrouwen en drong zowel voor als na rust sterk aan. Liverpool probeerde daar discipline en gegroepeerd voetbal tegenover te stellen, voorzichtend zoekend naar een gaatje in de defensie.

De thuisclub kwam na een uur op voorsprong door een rake strafschop van Beattie, nadat Sami Hyypiä Oakley had neergelegd. Voormalig Feyenoord-doelman Dudek ging wel naar de goede hoek maar kon geen vinger achter de onberispelijk ingeschoten bal krijgen. De beslissing viel tien minuten later op voor Liverpool uiterst ongelukkige wijze. Invaller John Arne Riise kopte bij zijn eerste balcontact in eigen doel.

Hasselbaink

ChelseaTottenham Hotspur

Hasselbaink maakte beide doelpunten voor thuisclub, onder meer met een vrije trap van 25 meter. Landgenoot Melchiot had een aandeel in de aanvalsopbouw die tot de 1-0 leidde. Les Ferdinand hield de hoop voor de Spurs levend voor de return over twee weken. Bij Chelsea ontbrak Boudewijn Zenden door een blessure. Ook Petit, Gronkjaer en Stanic waren niet fit.

/DOSSIERPremiership