AMSTERDAM - De commissie die onderzoekt of en hoe een fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard gerealiseerd kan worden, verwacht eind maart met een advies te komen.

Dat laat de provincie Limburg, die het initiatief toejuicht en financieel ondersteunt, maandag weten.

De Stuurgroep Topvoetbal Limburg analyseert alle mogelijkheden voor topvoetbal in de provincie op basis van onderzoeken naar draagkracht en marktmogelijkheden.

In de commissie hebben twee vertegenwoordigers van beide voetbalclubs zitting. Daarnaast zijn professionals op het gebied van sportmarketing, juridische zaken, merkontwikkeling en projectmanagement benoemd.

De stuurgroep is maandag aan de slag gegaan.

Supporters

Supporters van Roda en Fortuna zijn niet blij met de fusieplannen. Bestuursleden van beide verenigingen werden in de voorbije week herhaaldelijk bedreigd en ruiten van het Fortuna Stadion werden ingegooid.

Zaterdag kondigden Kerkrade, Heerlen en Sittard een noodbevel af nadat supporters van Fortuna zorgden voor ongeregeldheden op de Markt in Kerkrade. Ruim twintig supporters werden opgepakt.

Afgelast

Het duel dat de beloften van beide clubs maandagavond tegen elkaar zouden spelen werd vrijdag al afgelast.

De KNVB liet weten de veiligheid van de supporters in het oude Roda-stadion Kaalheide niet te kunnen garanderen. De voetbalbond besluit op korte termijn waar en wanneer het duel wordt gespeeld.