BARCELONA - Maurits Hendriks blijft ook de komende jaren bondscoach van de Spaanse hockeyers. De 47-jarige Amsterdammer ondertekent binnen afzienbare tijd een nieuw contract voor vier jaar bij de nummer twee van de Olympische Spelen in Peking.

Na de officiële benoeming komend weekeinde van ex-toparbiter Santiago Deo als voorzitter van de Spaanse hockeybond volgt de formele afronding van de onderhandelingen.

"We zijn al een paar maanden in gesprek met elkaar", liet Hendriks maandag vanuit Spanje weten. "De nieuwe voorzitter Deo heeft nu nog geen mandaat om allerlei grote beslissingen te nemen. Mijn contractverlenging is dus nog even een kwestie van tijd."

Olympisch goud

Hendriks krijgt de komende jaren twee Spaanse assistent-coaches naast zich. De voormalige bondscoach van Oranje (Olympisch goud in Sydney 2000) heeft een aantal Spaanse ex-internationals op het oog. "Ik moet hen ook gaan opleiden voor later. Dan kunnen ze mijn werk over vier jaar overnemen."

Hendriks heeft voor zijn trouwe assistent Toop Siepman, vooral een expert op strafcornergebied, een nieuwe functie in gedachten. "Ik zou hem graag als technisch manager naast me op de bank willen hebben. Ik hecht veel waarde aan zijn ervaren inbreng", lichtte Hendriks toe.

Keeperstrainer

Voor Sjoerd Marijne is in de Spaanse technische staf geen plaats meer. Keeperstrainer Martijn Drijver mag wellicht wel aanblijven, misschien zelfs in een volledige functie.

Hendriks trad in 2001 als technisch directeur van de Spaanse hockeybond aan. Na het WK in 2002 nam hij het mannenteam onder zijn hoede. Daarmee won hij onder meer de Champions Trophy (2004) en de Europese titel (2005). Hendriks is mede-oprichter van de Euro Hockey League, die sinds vorig jaar de Europa-Cuptoernooien voor clubteams bij de mannen vervangt.