WOLVERHAMPTON - Raymond van Barneveld kan zich gaan opmaken voor de tweede fase van het Grand Slam of Darts. De Hagenaar behaalde zondag in Wolverhampton tijdens een van de meest lucratieve toernooien van profbond PDC zijn tweede groepszege.

Van Barneveld versloeg Robert Thornton met 5-3. Een dag eerder won hij al van Kirk Shepherd (5-1).

Van Barneveld staat er van de vier Nederlanders in Wolverhampton het beste voor na twee dagen. Vincent van der Voort begon zaterdag met een nederlaag tegen Andy Jenkins. Na met 4-2 te hebben voorgestaan verloor de Nederlander met 5-4.

Phill Nixon

Zondag hield hij zijn kansen op een langer verblijf levend door Phill Nixon met 5-1 te verslaan. Van der Voort sluit de groepsfase af met een duel tegen de legendarische Phil Taylor, die zondag verloor van Jenkins (4-5). De nummers één en twee van de acht groepen gaan verder.

Niels de Ruiter en Michael van Gerwen verloren zowel zaterdag als zondag hun partijen en zijn kansloos voor de volgende fase. Aan het Grand Slam doen 32 darters mee. De finale is zondag 23 november. Voor de winnaar ligt 100.000 pond klaar, 120.000 euro.