MARSEILLE - Olympique Lyon heeft zondagavond verder afstand genomen van de achtervolgers. De koploper in de Franse voetbalcompetitie won met 2-1 van Girondins Bordeaux.

Lyon sloeg in de eerste helft al toe met treffers van Karim Benzema en Kim Kallstrom. Fernando Cavenaghi deed in de tweede helft wat terug.

Lyon won, maar Bordeaux maakte de wedstrijd. De ploeg viel in de eerste helft voortdurend aan, maar zag de titelverdediger scoren. De 1-0 van Benzema was zijn negende van het seizoen. Kallstrom verdubbelde de marge kort voor de rust. Invaller Cavenaghi vond pas drie minuten voor het einde het net voor Bordeaux.

Lorient

Nummer twee Olympique Marseille zag de achterstand op Lyon oplopen naar zeven punten. De tegenstander van PSV in de Champions League had zaterdag na een uur spelen tegen Lorient een comfortabele 2-0-voorsprong, maar stond uiteindelijk toch met lege handen: 2-3.

Marseille leek door treffers van Karim Ziani en Mamadou Niang (strafschop) eenvoudig op weg naar de achtste overwinning van het seizoen.

In het laatste kwartier kreeg het duel een dramatische wending voor Marseille. Morgan Amalfitano, Fabrice Abriel en Kevin Gameiro schoten Lorient alsnog naar de zege.