AMSTERDAM - Rik van den Boog wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax. De 49-jarige Amsterdammer vervangt interim-directeur Henri van der Aat, die commercieel directeur van de huidige koploper in de eredivisie wordt.

Van den Boog voetbalde vanaf zijn twaalfde bij Ajax en schopte het uiteindelijk tot het tweede elftal van de Amsterdamse club. Een zware enkelblessure stond professioneel voetbal in de weg. Van den Boog stortte zich vervolgens op zijn loopbaan in het bedrijfsleven en bekleedde directiefuncties bij telefoonmaatschappijen als Orange en Libertel.

Hij is op dit moment mede-eigenaar van The Entertainment Group, bekend van onder meer Marco Borsato. De benoeming van Van den Boog is pas een feit als de leden van de algemene aandeelhoudersvergadering op 3 december hun jawoord geven.

Directie

Het is de bedoeling dat Van den Boog op 1 januari bij Ajax begint. De directie van Ajax bestaat vanaf dat moment verder uit Jeroen Slop (financieel directeur) en Henri van der Aat (commercieel directeur). Technisch manager Danny Blind schuift ook aan bij directie-overleg.

Uri Coronel

Uri Coronel, voorzitter van Ajax, is blij dat de Raad van Commissarissen van de Amsterdamse club Van den Boog op 3 december tijdens de aandeelhoudersvergadering kan voordragen.

"De heer Van Den Boog past in veel opzichten bij de club en hij voldoet aan de diverse eisen die we aan de positie van algemeen directeur van Ajax stellen. Hij heeft een indrukwekkend cv en in de diverse gesprekken die we met hem hebben gevoerd raakten we steeds meer overtuigd van het feit dat we de juiste man hebben gevonden.''