AMSTERDAM - Hull City en Manchester City hebben na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens een puntje gepakt. De wedstrijd in het Kingston Communications Stadium eindigde in 2-2. Hull, dat ijzersterk aan het seizoen begon, behoudt door de remise de zesde plaats.

Manchester City bezet de twaalfde plaats, maar heeft slechts drie punten meer dan nummer laatst West Brom.

Slot

Hull kreeg na een kwartier spelen de voorsprong cadeau toen Daniel Cousin een verkeerde terugspeelbal van Tal Ben Haim onderschepte. Dankzij een sterk slot van de eerste helft kantelde Manchester plotseling de wedstrijd. Stephen Ireland strafte eerst gestuntel in de verdediging van Hull af, waarna hij met een bekeken schot ook voor de 1-2 zorgde.

Manchester City beperkte zich aan het begin van de tweede helft tot verdedigen, waardoor Hull zich terug kon knokken in de wedstrijd. Voor de gelijkmaker had de thuisploeg wel wat geluk nodig. Een vrije trap van Geovanni werd door de muur van richting veranderd, waardoor hij zijn oude werkgever twee punten afsnoepte: 2-2.

Avond

Voor Joe Hart werd het een teleurstellende avond. De doelman van Manchester City werd deze week opgeroepen voor het nationale team van Engeland, maar door een in de eerste helft opgelopen blessure moet hij zich mogelijk afmelden.

Everton en Middlesbrough speelden in Liverpool met 1-1 gelijk. Gary O'Neill zette de bezoekers op voorsprong, Ayegbeni Yakubu zorgde met een treffer vlak voor rust voor een puntendeling.

Hull City - Manchester City