MILAAN - AC Milan heeft zich zondag met grote moeite ontdaan van hekkensluiter Chievo Verona. In Milaan werd het 1-0 voor het sterrenensemble van trainer Carlo Ancelotti. Kaka maakte na een kwartier uit een strafschop de enige treffer.

De beslissing van de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen was discutabel. Kaka leek buiten het zestienmetergebied te worden gevloerd, maar de arbiter wees toch naar de stip. AC Milan kwam door de zege op 26 punten, één minder dan koploper en aartsrivaal Internazionale. De regerend landskampioen won zaterdag al met 2-0 van Palermo, dankzij twee treffers van oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic.

Napoli ging zondag onderuit bij Atalanta (3-1). De roemruchte club uit Napels staat na twaalf duels vierde met 23 punten, Juventus neemt de derde plek in met 24 punten.

Competitiezege

Lazio Roma miste de kans de derde plaats in bezit te nemen. In de Romeinse stadsderby tegen het laaggeplaatste AS Roma ging de ploeg met 1-0 ten onder. Julio Baptista kopte een voorzet van Francesco Totti in de 50e minuut binnen. Het was voor AS Roma pas de derde competitiezege dit seizoen. Lazio bleef op de vijfde plaats staan op vijf punten van koploper Inter.

De derby ging er af en toe hard aan toe. Cristian Ledesma (Lazio) en Simone Perrotta (AS Roma) kregen allebei rood, een gevolg van hun tweede gele kaart. In en buiten het stadion vonden diverse relletjes plaats. De politie hield in vooraf al acht fans aan. Vijftien agenten raakten bij diverse vechtpartijen gewond.