ENSCHEDE - Feyenoord heeft zondagmiddag een punt veroverd in Enschede. Ondanks zware druk van FC Twente eindigde het boeiende duel in 1-1. Beide treffers werden gemaakt van elf meter.

Na 13 minuten kwam FC Twente op voorsprong. Blaise N'Kufo benutte een strafschop. De spits, al jaren één van de belangrijkste Twentenaren, tekende daarmee pas voor zijn tweede treffer in de competitie.

De Zwitser, in de regio werd al gesproken van malaise bij Blaise, kon de opsteker gebruiken. Net als FC Twente, dat vaak aardig speelt, maar moeilijk scoort. In tien duels werden er pas twaalf gemaakt, aan de magere kant voor een subtopper.

Blessures

De Enschedese club drong voor eigen publiek in elk geval wel aan. Feyenoord, gehandicapt door blessures van Leroy Fer, Diego Biseswar en Luigi Bruins, kreeg in het eerste deel slechts één mogelijkheid. Een aardig schot uit de draai van Roy Makaay ging net voorlangs.

FC Twente, met Theo Janssen weer in de basis, had aanvankelijk één mogelijkheid om verder uit te lopen. Die werd gemist door Youssouf Hersi. Verder was ook de thuisclub één helft voorzichtig.

Makaay

Kort na de hervatting kwam Feyenoord op gelijke hoogte, ook van elf meter. Roy Makaay scoorde de 1-1, nadat Luis Pedro over de voet van Edson Braafheid was gestruikeld. Daarop volgde een zwaar offensief van de thuisclub. Dat leverde echter niet meer op dan een vrije trap op de lat van de sterk spelende Janssen. Een treffer van Eljero Elia werd wegens duwen afgekeurd.

In de slofase vielen bij Feyenoord ook nog eens Georginio Wijnaldum en invaller Michael Mols geblesseerd uit. De Rotterdammers sloten daardoor het duel met tien man af.

ZIE OOK:

Verbeek: Feyenoord goed weggekomen
Vinger Timmer uit de kom

FC Twente - Feyenoord