HEERENVEEN - SC Heerenveen was zaterdagavond met 3-2 te sterk voor FC Utrecht. Alle goals vielen in de eerste helft, waarvan twee in de laatste minuut.

Danijel Pranjic was tweemaal succesvol namens de thuisclub, die vlak na rust met tien man door moest nadat verdediger Goran Popov zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. De ploeg bleef echter overeind.

Trainer Willem van Hanegem oordeelde dat zijn FC Utrecht te lief was tegen SC Heerenveen en mede daardoor zaterdagavond met 3-2 verloor.

"We wisten ons geen raad met de man-meer-situatie", doelde hij op de rode kaart voor Heerenveen-verdediger Goran Popov na vijftig minuten. "We hadden kennelijk het gevoel dat we overal een man meer hadden. Maar zij misten er alleen voorin eentje."

Duels

Utrecht won opvallend weinig duels. "Dat verbaasde mij ook. Zij trappen de bal weg en toch staat Sibon zomaar eens vrij om hem aan te nemen. Bovendien bleven we in een laag tempo spelen, met allemaal balletjes breed. We kunnen minimaal 30 procent beter dan dit."

Trond Sollied was als winnende trainer trots op de mentaliteit van zijn elftal. "Voetballend was het de tweede helft een stuk minder, maar we hebben gevochten.

Utrecht kwam daardoor nooit in het eigen spel. In de slotfase hadden we het zelfs moeten afmaken met Beerens. Maar we hebben een goede week gehad en daar ben ik heel tevreden mee."

Sparta - Volendam

Sparta heeft het degradatieduel zaterdagavond op het Kasteel tegen hekkensluiter Volendam gewonnen met 4-0.

De Rotterdammers sloegen ver in de tweede helft toe via Rydell Poepon, invaller Charles Dissels, Ruud Knol (strafschop) en invaller Joey Godee.

Willem II - ADO Den Haag

Door een doelpunt van Frank Demouge in de derde minuut van de blessuretijd heeft Willem II bij ADO Den Haag de overwinning behaald (0-1).

De Tilburgse topscorer verschalkte de ingevallen doelman Boy Waterman met zijn linkerbeen. Willem II kreeg met drie punten meer dan het verdiende. In de stand zakte ADO verder weg. Willem II zette zich in de bovenste helft van de stand.

Roda JC - NEC

Roda JC heeft zaterdagavond zijn eerste competitiezege van het seizoen in eigen huis geboekt. De Limburgers straften het matte spel en de persoonlijke fouten van NEC uiterst effectief af: 3-0.

Willem Janssen scoorde twee keer voor de thuisploeg, die voor het eerst dit seizoen in de competitie geen tegentreffer hoefde te incasseren.