AMSTERDAM - Verdediger Thomas Vermaelen van Ajax lijkt op tijd fit voor de competitietopper tegen PSV van zondag. De Belg werkte zaterdag zonder problemen de laatste groepstraining van de Amsterdamse club voor het duel met de landskampioen af.

Vermaelen, de laatste weken linksback, raakte woensdag tijdens de bekerwedstrijd tegen Volendam (0-1) geblesseerd aan de enkel. Hij oefende daarna apart van de selectie. Trainer Marco van Basten kan ook weer over Eyong Enoh beschikken.

Afgaande op het partijspelletje tijdens de training van zaterdag krijgt de middenvelder uit Kameroen tegen PSV de voorkeur boven Gabri. Oleguer en Emanuelson legden de laatste test voor de krachtmeting met de club uit Eindhoven ook zonder problemen af.

Sno

Evander Sno acteerde het grootste gedeelte van de training als centrumspits. Kennedy Bakircioglü oefende als aanvallende middenvelder en Luis Suarez speelde vooral op de rechterflank.

Coach Van Basten experimenteerde nog heel even met Suarez als centrumspits. Sno voetbalde toen met het reserveteam. Leonardo verscheen als rechtsbuiten in de ploeg.