ALKMAAR - Maarten Fontein legt zijn functie van directeur commerciële zaken bij AZ neer. Dat maakte de Alkmaarse koploper van de eredivisie vrijdag op de website bekend.

Fontein trad op 1 mei toe tot de directie van AZ. Daarvoor was hij tweeënhalf jaar werkzaam als algemeen directeur bij Ajax. Fontein vertrok bij de Amsterdammers na het rapport van commissie-Coronel, waarin de bestuursstructuur van Ajax werd onderzocht.

Fontein blijft wel betrokken bij AZ. Hij gaat zich voornamelijk bezighouden met internationale zaken, UEFA en de internationale werkgroep 'Jeugd', waarvan hij voorzitter is.

"Ik heb een belangrijke bijdrage mogen leveren aan de totstandkoming van de langetermijnvisie voor AZ. Echter ik zie onvoldoende mogelijkheden om mijn leidinggevende kwaliteiten, ervaring en ambities op strategisch, beleidsmatig en internationaal niveau voldoende invulling te blijven geven in combinatie met de vereiste dagelijkse operationele uitvoerende commerciële zaken", zegt Fontein over zijn besluit.