ZEIST - Bert van Marwijk heeft Dirk Marcellis en Michel Vorm opnieuw opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van komende woensdag tegen Zweden.

De bondscoach selecteerde het duo tijdens de laatste kwalificatieduels met IJsland en Noorwegen voor het eerst omdat hij vanwege blessures niet over alle internationals kon beschikken.

Marcellis dankte zijn uitverkiezing toen aan een blessure van John Heitinga. De verdediger van Atletico Madrid is echter weer fit en meldt zich maandag samen met de achttien andere geselecteerde internationals in Noordwijk.

Van Marwijk kan nog niet over de geblesseerde Maarten Stekelenburg beschikken. Vorm en Henk Timmer zijn de doelmannen van Oranje voor het oefenduel met Zweden. Van Marwijk wilde vrijdag nog niet vertellen wie zijn eerste keeper voor de vriendschappelijke interland in de ArenA is.

Boulahrouz

Behalve Heitinga keren ook Nigel de Jong en Khalid Boulahrouz na blessureleed weer terug bij het Nederlands elftal. Beide spelers maken waarschijnlijk dit weekeinde hun rentree bij respectievelijk Hamburger SV en VfB Stuttgart. Als dat allemaal goed gaat, komen ze maandag ook naar Noordwijk", verklaarde Van Marwijk, die ook nog niet zeker wist of Andre Ooijer voldoende hersteld is. "Ik roep nieuwe spelers op als blijkt dat er voetballers niet beschikbaar zijn. Ik haal die voetballers uit de selectie van Nederland B."

Van Marwijk zit na het wegvallen van de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar en Jan Vennegoor of Hesselink dun in zijn centrumspitsen. "Maar toch heb ik voldoende mogelijkheden voor de positie centraal in de aanval", stelde hij. Dirk Kuijt, Robin van Persie, Ryan Babel en zelfs Rafael van der Vaart kan in de spits voetballen. Dat komt dus wel goed."

Szabo

Zsolt Szabo fluit woensdagavond de vriendschappelijke interland van het Nederlands elftal tegen Zweden. De 36-jarige Hongaar leidt in de Amsterdam ArenA voor het eerst een duel van Oranje. Hij krijgt hulp van zijn landgenoten Robert Kispal en Balazs Farkas.

Sneijder

Wesley Sneijder ontvangt woensdag na de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Zweden in de Amsterdam ArenA een zilveren schaal met alle vijftig interlands die hij heeft gespeeld.

De middenvelder bereikte de mijlpaal vorige maand tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Noorwegen (0-1) in de WK-kwalificatie. Sneijder debuteerde op 30 april 2003 in Oranje tijdens een vriendschappelijke interland tegen Portugal (1-1).

Selectie

Doel: Timmer en Vorm. Defensie: Boulahrouz, De Cler, Heitinga, Marcellis, Ooijer, Mathijsen en Van Bronckhorst Middenveld: Afellay, Van Bommel, Engelaar, De Jong, Van der Vaart, Sneijder en De Zeeuw Aanval: Babel, Kuijt, Van Persie.