AMSTERDAM - Voor de bekerwedstrijd Roda JC-Willem II zijn ongekend hoge inzetten geweest bij online wedkantoren. Volgens dagblad De Telegraaf bestaan er sterke vermoedens dat de wedstrijd verkocht is. Volgens de KNVB gaat het om geruchten.

Roda JC kwalificeerde zich dinsdag ten koste van de Tilburgers (1-0) voor de volgende bekerronde.

De Telegraaf zou dinsdag getipt zijn over inzetten van miljoenen euro's bij gokkantoren in Azië. Voordat de wedstrijd begon werd de krant al getipt over een zege voor de Limburgers.

Reactie

De KNVB ziet geen aanleiding een onderzoek in te stellen "Het bevindt zich allemaal in het geruchtencircuit", licht een woordvoerder van de voetbalbond toe. "We hebben geen signalen gehad via officiële kanalen, en we zijn geen opsporingsinstantie."

Willem II-coach Andries Jonker adviseert de voetbalbond de geruchten tot op de bodem uit te zoeken. Jonker gelooft niet dat de blunder van Danny Schenkel, waar het enige doelpunt van de wedstrijd uit voortvloeide, expres is gemaakt.

De verdediger zegt tegenover de krant: "Die blunder heb ik niet expres gemaakt. Waar mensen werken worden fouten gemaakt."

Duitsland

In 2006 boog het OM zich over mogelijke omkooppraktijken in het Nederlandse betaald, waarin buitenlandse goksyndicaten de hand zouden hebben. Dergelijke praktijken waren eerder in Duitsland en België aan het licht gekomen. De Nederlandse justitie zag af van vervolging van spelers en clubs voor omkoping omdat geen bewijs was gevonden.