FRIMLEY GREEN - Co Stompé is woensdagavond uitgeschakeld in het Embassy Darts Championships. De 39-jarige Amsterdammer verloor in de Lakeside Country Club in Frimley Green in de tweede ronde van de als zesde geplaatste Schot Bob Taylor, 1-3 (2-3 3-1 2-3 1-3).

Het was de eerste nederlaag van Stompé tegen Taylor in vier ontmoetingen. Stompé nam voor de zesde keer deel in Frimley Green. In 2000 haalde hij de laatste vier.

Tegen de 41-jarige Taylor, die in 1991 debuteerde en één keer ('94) de tweede ronde bereikte, was de voormalige trambestuurder favoriet op basis van zijn voorgaande drie overwinningen. "Dit is een behoorlijke tik", reageerde Stompé na zijn verlies teleurgesteld.

De nummer twee van Nederland verloor het duel in de derde set. Op 2-2 kreeg Stompé in de vijfde leg de kans de set uit te gooien. Hij miste, waarna Taylor de set greep. "Dat was het breekpunt", gaf Stompé toe. "Hij was goed, soms heel sterk en ik had een paar zwakke momenten."

Bloednerveus

Stompé gooide woensdagavond zijn eerste (vijf) 180ers, maar op voorsprong stond hij nooit. In de vierde set raakte hij met 2-0 achter waarna hij er nog in slaagde terug te komen tot 2-2. "Ik zag dat hij bloednerveus was", keek Stompé terug.

"Ik dacht: ik pak die set nog, maar hij perste er een fantastische leg uit."Voor Stompé eindigde de Embassy woensdagavond net als vorig jaar met verlies in de tweede ronde.