EMMEN - Feyenoord heeft zich donderdagavond in de laatste wedstrijd van de derde ronde van de KNVB-beker niet laten verrassen. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek versloeg in Emmen de amateurs van HHC Hardenberg met 1-5.

De 18-jarige Luis Pedro, oud-topscorer van de A-junioren, debuteerde bij de Rotterdammers met twee doelpunten. Ook Roy Makaay scoorde twee keer voor de titelhouder.

Bij Feyenoord viel kort voor de wedstrijd Diego Biseswar weg. De aanvaller had last van zijn knie. Michal Janota kreeg daardoor een basisplaats. De jonge Pool scoorde twee keer als invaller in de voorgaande bekerwedstrijd tegen TOP Oss (3-0).

Schop

Vanaf de eerste minuut gebeurde er meteen van alles in het volgepakte stadion van Emmen. Het eerste wapenfeit was een stevige schop van HHC-aanvoerder Gerard Kocks (ex-Heracles) tegen de knie van Feyenoorder Luigi Bruins.

De Rotterdamse middenvelder moest hinkend van het veld. Luis Pedro was zijn vervanger. De spits van Jong Feyenoord zat voor de eerste keer bij de wedstrijdselectie, mede door de absentie van de zieke Leroy Fer.

Slachtoffer

Tot zichtbare ergernis bij Feyenoord-trainer Verbeek bleef de charge van Kocks onbestraft. De aanvoerder van HHC greep vlak voor de rust opnieuw veel te hard in. Deze keer was Dwight Tiendalli het slachtoffer. De verdediger kon na medische behandeling het duel hervatten. Kocks kreeg nu wel de gele kaart.

Door een blunder van Janota kwam HHC verrassend op voorsprong. De Pool trapte finaal over de bal waarna Gerben Tieltjes doeltreffend uithaalde (1-0). Uit een scherpe counter, met Roy Makaay als aangever, maakte debutant Pedro gelijk (1-1). Makaay miste nadien tot aan de rust de grootste kans op een Rotterdamse voorsprong (naast).

Afstand

Na de pauze nam Feyenoord snel afstand van de zaterdagamateurs uit de hoofdklasse. Het was eerst Makaay die de bal uit een voorzet van Tim de Cler keurig intikte. Een minuut later schoot opnieuw Pedro in de korte hoek raak, 1-3.

Doelman Henk Timmer voorkwam daarna een nieuwe tegentreffer voor het slordige Feyenoord. Makaay pikte een kwartier voor tijd zijn tweede doelpunt mee (1-4) waarna Kevin Hofland de eindstand op het scorebord kopte: 1-5.

ZIE OOK:

Verbeek: Het was donkerrood

HHC Hardenberg - Feyenoord