HEERENVEEN - Bonaventure Kalou kan minimaal een maand niet voor Heerenveen voetballen. De aanvaller raakte woensdag tijdens het door zijn ploeg gewonnen bekerduel met Haaglandia (7-0) opnieuw geblesseerd aan de hamstring.

De medische staf van de Friese club heeft goede hoop dat Kalou zijn hamstring slechts heeft verrekt. De aanvaller is langer uitgeschakeld als hij een spier heeft gescheurd. Hij krijgt pas na het weekeinde duidelijkheid over de ernst van zijn kwetsuur. Kalou miste de competitiestart van de Friese club ook al wegens een hamstringblessure.

Tarik Elyounoussi raakte tegen Haaglandia geblesseerd aan de enkel. De Noorse aanvaller mist zaterdagavond wellicht het thuisduel met FC Utrecht.

Kromkamp

De blessure van Jan Kromkamp valt mee. De verdediger van PSV heeft een gekneusde enkel overgehouden aan de door zijn club verloren bekerwedstrijd tegen AZ (1-0).

Een scan wees uit dat de rechtsback niets heeft gebroken of gescheurd. Het is nog onduidelijk of Kromkamp zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax al voor de landskampioen in actie kan komen.