HAMBURG - Joris Mathijsen heeft zijn contract bij Hamburger SV tot de zomer van 2012 verlengd. De oude verbintenis van de 28-jarige verdediger van het Nederlands elftal liep tot het einde van het volgende seizoen.

Mathijsen debuteerde bij Willem II in het betaalde voetbal. Hij maakte na het WK van 2006 de overstap van AZ naar Hamburger SV. "En ik heb het nog steeds prima naar mijn zin", laat hij op de website van de Duitse clubsite weten.

"HSV is een geweldige club en ik ben nog steeds trots dat ik voor deze vereniging mag spelen. Ik voel me goed in Hamburg en ik wil in de toekomst graag nog een keer met deze ploeg kampioen van Duitsland worden."

Nigel de Jong is hersteld van een knieblessure die hem sinds de interland tegen IJsland van vorige maand aan de kant hield. De middenvelder van Hamburger SV maakt weer deel uit van de selectie van trainer Martin Jol voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen Hertha BSC. Hij is ruim op tijd hersteld voor de ontmoeting op donderdag 27 november met zijn oude club Ajax in de UEFA Cup.