SHANGHAI - De Russische tennisser Nikolai Davidenko heeft zich bij laatste vier gevoegd van de Masters Cup in Shanghai. De als vierde geplaatste Davidenko won donderdag overtuigend zijn laatste groepspartij van de Argentijn Juan Martin del Potro: 6-3 6-2.

Davidenko en Del Potro speelden in de gouden groep om de tweede halvefinaleplaats. De Serviër Novak Djokovic was al zeker van een voortzetting in het eindejaarstoernooi van de mannen. Davidenko was oppermachtig; hij sloeg 25 winners, tegen 7 voor Del Potro.

Jo-Wilfried Tsonga verlaat het toernooi met opgeheven hoofd. De Franse tennisser was door twee nederlagen al uigeschakeld voor de halve finales, maar won donderdag wel zijn laatste groepspartij. Hij verloeg de Serviër Novak Djokovic in drie sets: 1-6 7-5 6-1.

Eer

De wedstrijd ging slechts om de eer, omdat Djokovic door overwinningen op Nikolai Davidenko en Juan Martin del Potro al zeker was van een plek bij de laatste vier.

De als tweede geplaatste Serviër leek aanvankelijk ook Tsonga eenvoudig opzij te zetten en won de eerste set in 25 minuten. Maar de Fransman richtte zich op en trok de volgende twee bedrijven naar zich toe.