ZEIST - Arno van Zwam gaat als keeperstrainer van Nederland B aan de slag. De KNVB benaderde aanvankelijk Patrick Lodewijks voor deze functie. De Brabander kreeg echter geen toestemming van zijn club Feyenoord.

De 39-jarige Van Zwam is keeperstrainer van NAC. Hij verdedigde in het verleden ook het doel van de Bredase club. Van Zwam debuteerde bij Fortuna Sittard in het betaalde voetbal. Hij speelde ook voor het Japanse Jubilo Iwata.

Johan Neeskens, de bondscoach van Nederland B, presenteert vrijdag de selectie voor het oefenduel van woensdag tegen Jong Zweden. Het schaduwteam van Oranje komt voor het eerst in bijna twintig jaar weer in actie. Het project is voor de duur van dit seizoen nieuw leven ingeblazen na de uitschakeling van Jong Oranje voor het EK Onder 21 in 2009.

Een grote groep talentvolle spelers blijft via Nederland B interlands spelen en behoudt zodoende de aansluiting met het A-elftal. Arthur Numan en Dennis Bergkamp zijn de assistenten van Neeskens. Nederland B geniet niet de steun van alle clubs. Veel verenigingen vrezen voor overbelasting.

ZIE OOK:

Topclubs vechten tegen Nederland B.
Verbeek ziet niets in B-elftal Oranje