LONDEN - Aanvaller Didier Drogba van Chelsea loopt het risico op een schorsing omdat hij woensdagavond tijdens het duel in de League Cup met Burnley een muntje in het publiek gooide. De Engelse voetbalbond heeft donderdag bekendgemaakt dat het nader onderzoek naar het incident doet.

Supporters van Burnley bekogelden Drogba met munten en andere voorwerpen nadat hij de openingstreffer maakte. De spits van Chelsea gooide een muntstuk terug. "Dat is stom geweest", erkende Drogba. "Ik had dat beter niet kunnen doen."

Verdediger Jamie Carragher van Liverpool gooide zes jaar geleden een munt in een supportersvak met supporters van Arsenal. De FA schorste de voetballer toen voor drie duels.

Chelsea verloor het bekerduel met Burnley na strafschoppen. De stand na reguliere speeltijd en verlenging was 1-1.

Gomes

De blessure van doelman Heurelho Gomes van Tottenham Hotspur valt mee. Trainer Harry Redknapp van de club uit Londen verwacht de voormalig keeper van PSV zaterdag alweer terug tijdens de stadsderby tegen Fulham.

Gomes verliet woensdag tijdens de bekerwedstrijd tegen Liverpool (4-2) per brancard het speelveld. De Braziliaan kwam hard in botsing met tegenstander Philipp Degen.

Uiteindelijk blijkt alleen het gebit van Gomes een flinke klap te hebben gehad. "Dat gebeurt wel eens bij een doelman", luidde het nuchtere commentaar van trainer Redknapp. Ze duiken namelijk vaak naar de voeten van spelers. Ik heb het wel eens ernstiger gezien."