EAST RUTHERFORD - Manchester United heeft in het Amerikaanse East Rutherford een overtuigende zege op Juventus behaald. De Engelse club versloeg de Italianen in het vriendschappelijke duel met 4-1.

Voor maar liefst 79.005 toeschouwers namen Ryan Giggs, Paul Scholes, Ruud van Nistelrooij en Ole Gunnar Solskjaer de treffers van Manchester United voor hun rekening. Bij een stand van 3-0 voor de Engelsen deed Pavel Nedved iets terug voor Juventus.

Van Nistelrooij maakte in de 60e minuut indruk met zijn actie. De Nederlandse international controleerde een pass van Veron op zijn borst en wist daarna met één beweging de doelman van Juventus te passeren.

Ferguson

Coach Alex Ferguson was zeer te spreken over het optreden van zijn team. "Het was een fantastische wedstrijd. Beide ploegen hebben aanvallend gespeeld. Ik denk dat we de twee beste formaties van Europa in actie hebben gezien." De Amerikaan Tim Howard debuteerde voor eigen publiek in het doel van Manchester.

Fergusons collega Marcello Lippi was minder enthousiast over zijn ploeg. "Een aantal spelers was te veel met zichzelf bezig", mopperde de Italiaan. "Tegen een team als Manchester moet je als collectief spelen."

Manchester United sluit de Amerikaanse tour zondag af tegen Barcelona. Juventus speelt in de strijd om de Italiaanse Super Cup tegen AC Milan. Die wedstrijd is een herhaling van de Champions League-finale, die Milan won.