MADRID - Het bestuur van Real Union heeft besloten de spelers vorstelijk te belonen voor de verrassende bekerzege op het grote Real uit Madrid. Iedereen kan een premie van 1000 euro tegemoet zien.

De bescheiden club uit Irun, ooit mede toonaangevend in Spanje maar wel tachtig jaar geleden, werkt met een budget van 1,5 miljoen. Dat is minder dan het salaris van de gemiddelde reserve van Real Madrid, dat elk seizoen 400 miljoen kan stukslaan.

Het begrotingsverschil was dinsdagavond niet te zien in het Bernabeu-stadion. Vijf minuten voor tijd, toen Raul met zijn driehonderdste doelpunt voor 4-2 zorgde, leek er niets aan de hand.

Vlak voor het slotsignaal zorgde Eneko Romo voor de sensationele 4-3, na de 3-2-zege thuis genoeg om weer eens van de Copa del Rey te blijven dromen. Dat kon voor het laatst in 1927.

Media

In de Spaanse media werd de landskampioen, met onder anderen Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Royston Drenthe in het elftal, woensdag neergesabeld. Vooral de verdediging, die in twee duels tegen de Baskische derdedivisionist zes voltreffers incasseerde, moest het ontgelden.

"Een van de zwartste momenten in de clubgeschiedenis", oordeelde sportblad Marca. "Profs als de Duitse international Christoph Metzelder zijn middelmaat en hebben niets te zoeken in de Madrileense selectie."

Schuster

Trainer Bernd Schuster werd daarentegen in hetzelfde artikel de hand boven het hoofd gehouden. "Deze teloorgang is niet de schuld van Schuster. De clubleiding zal hem nu wel als bliksemafleider gebruiken, maar die bazen zijn zelf verantwoordelijk voor de malaise. Zij hebben verzuimd de selectie tijdig op sterkte te brengen."

Concurrent As eiste echter wel het hoofd van Schuster, die geen verklaring had voor de lekke defensie. De competitiewedstrijd tegen Valladolid kan de valbijl zaterdag in gang zetten.