AMSTERDAM - Heerenveen neemt het woensdagavond in het bekertoernooi op tegen de amateurs van Haaglandia. Doelman Kenny Steppe waakt voor onderschatting.

"Op papier mag deze wedstrijd geen problemen opleveren", zegt de Belgische keeper tegenover Sportweek.

"Het enige gevaar schuilt in onderschatting. Als we geconcentreerd spelen kan het een wedstrijd zijn waarin we én doelpunten kunnen maken én aan de automatismen kunnen werken. Persoonlijk wil ik weer de nul vasthouden", aldus de doelman, die na een moeizame start de laatste weken eerste keus is in het team van Sollied.

Romero

AZ treft woensdag PSV. Doelman Romero zegt in een video op Sportweek respect te hebben voor de prestaties van de Eindhovenaren in de afgelopen jaren. De Argentijns international ziet wel kansen voor zijn elftal. "Wij moeten keihard werken, net als vorige maand, toen we 1-0 wonnen."

Tuyp

Ajax reist af naar Volendam om zich in het vissersdorp te kwalificeren voor de volgende bekerronde. De thuisploeg gaat de strijd aan met topscorer Jack Tuyp in de gelederen. Volendams hoop in bange dagen was er afgelopen zondag niet bij in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (5-0 verlies) vanwege een blessure, maar de spits is tegen de Amsterdammers weer inzetbaar.

Trainer Adelaar kan tegen Ajax niet beschikken over Tim Bakens. De verdediger heeft griep.

Hardenberg

Feyenoord komt ook een amateurclub tegen in het bekertoernooi. HHC Hardenberg is de tegenstander van de Rotterdammers. Middenvelder Leroy Fer zal niet deelnemen aan de wedstrijd. Hij ontbrak de laatste paar dagen tijdens de training en is ziek. Jeugdspeler Luis Pedro is door coach Gertjan Verbeek aan de wedstrijdselectie toegevoegd.

Theo Lucius vormt een twijfelgeval voor het bekerduel. Hij heeft opnieuw last gekregen van zijn teen, die hij eerder brak. De Brabander keerde vorige week terug in de selectie van Verbeek. "Er is sprake van een ontsteking. In het slechtste geval zijn we hem weer twee tot drie weken kwijt", liet Verbeek woensdag weten op de website van Feyenoord. Jon Dahl Tomasson is dicht bij een rentree. Hij is vrijwel volledig hersteld van een knieblessure.

Een dag voor de wedstrijd werkte Feyenoord een fanatieke training af, waarvan ook de van een blessure herstelde spelers Jonathan de Guzman, Denny Landzaat, Andwélé Slory en Danny Buijs deel uitmaakten. Of trainer Verbeek gebruik zal maken van de teruggekeerde voetballers is nog niet bekend.

ZIE OOK:

Bijzondere promotie voor bekerduel