BREDA - Alfred Schreuder verruilt NAC met onmiddellijke ingang voor Feyenoord. De middenvelder tekent een contract voor drie jaar bij de Rotterdamse voetbalclub. "Ik ben heel erg trots dat ik voor een club als Feyenoord mag gaan spelen", reageerde de middenvelder donderdag.

"Ik laat ook een geweldige club achter, maar met Feyenoord had ik altijd al een speciale band. Ik heb er in de jeugd gespeeld, in de selectie gezeten en ik ben erg blij dat ik er nu op 30-jarige leeftijd alsnog terecht kom." Volgens trainer Ton Lokhoff hoopt NAC zo snel mogelijk een vervanger aan te trekken voor Schreuder.

Ghaly

Feyenoord wilde aanvankelijk twee of drie middenvelders aantrekken. De Rotterdammers toonden ook interesse in Landzaat (Willem II) en de Egyptenaar Ghaly. De speler van Al-Ahly is inmiddels terug in Egypte. Zijn club heeft onlangs een nieuw bestuur gekregen en wil de talentvolle middenvelder niet zomaar laten vertrekken.

Ook in de onderhandelingen met Landzaat zit geen schot. Afgelopen zaterdag wilde Willem II nog 3 miljoen euro voor de speler. Na gesprekken op dinsdag werd die vraagprijs verlaagd, maar sindsdien heeft de Tilburgse club niets meer van Feyenoord vernomen. "Beide transfers staan op een laag pitje", verklaarde een woordvoerder van Feyenoord.