AMSTERDAM - Mark van Bommel kan een uitnodiging voor een gesprek met de technische staf van PSV verwachten. Volgens De Telegraaf heeft de raad van commissarissen van de Eindhovense club laten weten dat er investeringsruimte is voor zijn terugkeer.

Van Bommel, sinds de komst van bondscoach Bert van Marwijk weer international van het Nederlands Elftal, kwam in het verleden zes jaar uit voor de huidige kampioen van Nederland.

In de zomer van 2009 loopt Van Bommels huidige contract af bij de Duitse recordkampioen en volgens Duitse media hoeft de Nederlander, nota bene aanvoerder van de Beierse club, niet te rekenen op een langer verblijf.

Klinsmann

Trainer Jürgen Klinsmann zet de middenvelder dit seizoen regelmatig op de bank. Volgens De Telegraaf heeft PSV al contact opgenomen met Van Bommels zaakwaarnemer, Rob Jansen.

Volgens de sportbijlage van het AD hoeft PSV zich geen illusies te maken over de terugkeer van Van Bommel. "De speler gaat aankomende winterstop misschien al wel weg uit Beieren, maar keert zeker niet terug naar PSV. Hij blijft voorlopig nog een tijdje in het buitenland", zegt de hoofdredacteur woensdag.

Persoonlijkheid

Volgens technisch manager Adrie van Kraaij is PSV 'zeker geïnteresseerd'. "Dat zijn we eigenlijk al sinds zijn vertrek in 2005. We zouden een speler met zijn persoonlijkheid er graag bij hebben."

PSV heeft nog geen contact gehad met Van Bommel. "Het contract van Mark loopt aan het einde van dit seizoen af. We weten niet of hij nu al terug wil naar Nederland."

In een interview op Radio 538 zei Van Bommel eerst een gesprek met Bayern af te willen wachten. "Binnen nu en een maand ga ik met de club om de tafel en hoor ik wat de plannen zijn. Als ik bij Bayern wegga, is PSV zeker een serieuze optie. Bij mijn vertrek heb ik beloofd ooit terug te keren."

Ooijer

Ook André Ooijer zou zich mogen verheugen op interesse van zijn oude werkgever. De 34-jarige verdediger van Blackburn Rovers zou, in tegenstelling tot afgelopen zomer, nu wel mogen vertrekken bij zijn club.

Opvolger

Ondertussen wordt in Duitsland volop gespeculeerd over de opvolger van Van Bommel. De Oekraïner Anatoli Timosjoek, vorig jaar nog begeerd door Feyenoord, zou een voorname kandidaat zijn om volgende zomer naar München te verhuizen. Dat meldt tv-zender Die Welt.

Ook de naam van Andrej Arsjavin zingt rond in de Duitse media. Hij zag afgelopen zomer zijn gedroomde transfer naar Tottenham Hotspur mislukken en voetbalt daarom nog bij Zenit Sint Petersburg. De Rus was op het EK de absolute uitblinker in het elftal van Guus Hiddink.