PIACENZA - De volleyballers van Piet Zoomers/Dynamo hebben dinsdagavond in Italië een set mogen hopen op een stunt in de Champions League. De landskampioen uit Apeldoorn startte sterk tegen topclub CNM Piacenza, maar kon na winst van de eerste set niet doordrukken.

Onder aanvoering van de geroutineerde spelverdeler Marco Meoni draaiden de Italianen de rollen volledig om en zegevierden met 3-1 (18-25 25-17 25-17 25-16).

De Apeldoornse defensie, aan het net en in het achterveld, hadden de meeste moeite met de aanvalskracht van de Serviër Novica Bjerlica, de 17 punten maakte, en de Italiaanse international Hristo Zlatanov (16).

Krolis

De andere succesvolle huurlingen in het vreemdelingenlegion van Piacenza waren de Tsjech Michal Rak, de Cubaan Leonel Marshall en de Braziliaan Joao Paulo. De drie waren ieder goed voor 11 punten. Bij Dynamo moest de productiviteit vooral komen van Tony Krolis. Hij kwam als enige in de dubbele cijfers.

In de openingswedstrijd verloor Dynamo voor eigen publiek ook al. Dat was tegen titelverdediger Zenit Kazan (0-3) echter geen verrassing.