EINDHOVEN - PSV moet het woensdag in de bekerwedstrijd tegen AZ mogelijk stellen zonder aanvoerder Timmy Simons. De Belg heeft een tik op zijn hoofd gehad.

"Hij was daardoor maandag niet zo lekker", verklaarde trainer Huub Stevens dinsdag voor de afsluitende training.

De geplaagde oefenmeester kan in Alkmaar zeker niet beschikken over Nordin Amrabat en Jérémie Bréchet. Zij zijn beiden nog geblesseerd. Het meespelen van Eric Addo (scheenbeenkwetsuur) en Otman Bakkal (hamstring) is nog onzeker. "Of Otman klaar is, zal op de training blijken", zei Stevens.

Knock-out

PSV verloor eerder dit seizoen in de competitie met 1-0 van AZ. "Maar elke wedstrijd staat op zich en kent zijn eigen wetten. We spelen tegen een goed draaiende ploeg, maar dit is een knock-outsysteem", aldus Stevens.

Schaars

AZ-coach Louis van Gaal kan woensdag weer beschikken over Stijn Schaars. De aanvoerder van de Alkmaarders ontbrak zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (3-0) vanwege een knieblessure.

De rentree van Moussa Dembélé laat voorlopig nog op zich wachten. De aanvaller kreeg vorige maand in de warming-up voor de interland van België met Spanje problemen aan de knie. De blessure zag er aanvankelijk niet ernstig uit, maar Dembélé is nog steeds niet fit. "Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat hem mankeert. We hebben een MRI-scan laten maken, een echo, alles is gedaan. Omdat er niets te zien is, hopen we dat het meevalt", verklaarde Van Gaal dinsdag.

Pellè

AZ mist tegen de Eindhovenaren ook spits Graziano Pellè, de laatste weken de vervanger van Dembélé. De Italiaan verzwikte zondag zijn enkel. Gijs Luirink raakte maandag tijdens een wedstrijd van Jong AZ weer geblesseerd. Waarschijnlijk gaat het om een meniscusblessure. De verdediger was net hersteld van een slepende enkelkwetsuur.