MADRID - Ruud van Nistelrooij is met een dokter van zijn club Real Madrid naar de Verenigde Staten gereisd. Dat liet de Spaanse voetbalclub op de website weten. De spits van de Madrilenen heeft een beschadigde buitenmeniscus in zijn rechterknie.

Van Nistelrooij praat in de VS binnenkort met chirurg Richard Steadman, die hem acht jaar geleden in zijn PSV-periode met succes opereerde aan zijn knie. Mogelijk moet Van Nistelrooij nu opnieuw onder het mes. Dat zou betekenen dat de Nederlander zeker twee tot drie maanden aan de kant moet blijven.

De spits van Real Madrid raakte bijna vier weken geleden geblesseerd in het eerste duel met Juventus voor de Champions League (1-2). Vorige week woensdag keerde hij terug, weer tegen Juventus (0-2), maar zijn knieblessure speelde opnieuw op.

Woensdag

Volgens de Spaanse krant Marca ondergaat Van Nistelrooij woensdag in de VS een operatie. De aanvaller zou dan volgende week kunnen beginnen met zijn revalidatie.

De Spaanse kranten speculeren ook over een transfer van Andrei Arsjavin naar Real Madrid. De Russische ster van Zenit Sint-Petersburg, de club van Dick Advocaat, zou in de winterstop voor 30 miljoen euro naar Madrid moeten komen als vervanger van Van Nistelrooij. Zenit speelt pikant genoeg in de groepsfase van de Champions League tegen Real Madrid.