BARCELONA - Spanje moet het in de finale van de Daviscup tegen Argentinië zonder sterspeler Rafael Nadal doen. De nummer één van de tenniswereld ondervindt te veel last van een knieblessure. De finale van de Daviscup is van 21 tot en met 23 november in Mar del Plata.

Nadal hakte maandagavond, na enkele tests in Barcelona, de knoop door. De Spanjaard gaf op zijn website aan dat het een extreem moeilijke beslissing voor hem was geweest.

"Ik ben gewend om met pijn te spelen, maar deze pijn is anders en kan ik niet controleren."

Masters Cup

De 22-jarige Nadal staakte onlangs in Parijs de strijd en meldde zich vervolgens ook af voor de Masters Cup in Shanghai, die zondag is begonnen.

De tennisser wijt de knieproblemen aan de overvolle speelkalender. De Spaanse tennisbond moet nog een vervanger aanwijzen voor de finale van de Daviscup. David Ferrer lijkt de meeste kans te maken.

Nadal speelde dit jaar liefst 93 wedstrijden in het enkelspel. Hij won er 82 en verzamelde acht titels. Nadal won onder meer de Franse Open, Wimbledon en de olympische titel.

In augustus nam hij de nummer één positie op de wereldranglijst over van zijn grote rivaal Roger Federer.

De Spanjaard gaf maandag aan dat hij niet te veel van zich heeft geëist. "Ik heb niets geks gedaan om nummer één van de wereld te worden. Ik voel me gewoon niet klaar voor de Daviscupfinale. Dan ga ik ook niet."

Rust

Volgens de arts van het Spaanse Daviscupteam moet de vedette nog tien dagen rusten. "Daarna kan hij, op een rustige manier, zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen", verklaarde dr. Angel Ruiz Cotorro.

Volgens Nadal kan het Spaanse team ook zonder hem de Daviscup winnen. "We hebben de spelers om Argentinië te verslaan. Ook zonder mij. Maar het zal niet eenvoudig worden."