ALKMAAR - AZ moet het zo'n twee weken zonder aanvaller Pellè doen. De spits raakte zondag in het competitieduel tegen FC Twente aan de enkel geblesseerd.

Pellè verliet het veld op een brancard. Onderzoek wees uit dat de Italiaan een verrekking aan de enkelbanden van zijn rechtervoet heeft opgelopen, meldt AZ maandag.

De aanvaller mist naar verwachting het bekerduel tegen PSV op 12 november en het competitieduel tegen Vitesse (16 november). Wellicht komt de topper tegen Ajax op 23 november ook nog te vroeg.

Bridji

Heracles Almelo moet Karim Bridji lang missen. De 27-jarige middenvelder heeft een zware, dubbele knieblessure opgelopen.

De buitenband van zijn rechterknie is volledig afgescheurd en ook de voorste kruisband is gescheurd. Dat heeft nader onderzoek maandag in een ziekenhuis uitgewezen.

Douglas

Bridji raakte zaterdag tegen Vitesse (0-0) geblesseerd. Ook zijn ploeggenoten Willie Overtoom en Darl Douglas vielen in dat duel met een kwetsuur uit.

De enkelblessure van Overtoom valt mee. Douglas, die een dijbeenblessure heeft, ondergaat dinsdag aanvullend onderzoek in het ziekenhuis.