SYDNEY - In de aanloop naar de Australian Open heeft Jennifer Capriati woensdag verrassend verloren in de Adidas International van Sydney. De Amerikaanse tennisster, nummer één geplaatst en volgende week titelverdedigster in Melbourne, verloor woensdag in de tweede ronde van haar landgenote Alexandra Stevenson: 6-7 6-3 -6.

Capriati speelde zwak en liep bovendien tijdens de partij een heupblessure op. Haar voorbereiding op de Australian Open komt nu in het gedrang. Ze moet in elk geval een dag rust nemen. Capriati gaat nu naar het toernooi met slechts één oefenwedstrijd in haar bagage.

Kwalificatie

Acht Nederlanders starten in het kwalificatietoernooi. Slechts drie werden rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi: Schalken, Oremans en Noorlander.

Tot de acht behoren niet Jan Siemerink, Rogier Wassen, Yvette Basting en Amanda Hopmans die de reis naar Australië niet maakten. Van de zes mannen heeft Raemon Sluiter de vervelendste loting. Hij treft in de eerste ronde de Marokkaan Alami.

Loting kwalificatietoernooi, mannen: Van Lottum - Wayne Black (Zim), Sluiter - Alami (Mar), Kempes - Roitman (Arg), Verkerk - Koetsenko (Oez), Van Scheppingen - De Chaunac (Fra), Wessels - Derepasko (Rus). Vrouwen: Boogert - Drake (Can), Van Exel - Pelletier (Can).