MILAAN - Internzionale heeft de koppositie in de Serie A overgenomen. De regerend Italiaans kampioen won zondag tegen concurrent Udinese zuinig en niet zonder geluk met 1-0.

Invaller Julio Ricardo Cruz maakte de dure treffer. De oud-Feyenoorder kopte in blessuretijd raak na een hoekschop. Udinese had reden te over ten minste een gelijkspel te claimen. Bij Inter maakte verdediger Walter Samuel na elf maanden blessureleed (knie) zijn rentree.

AC Milan

AC Milan slaagde er zondagavond niet in de koppositie terug te eisen. De ploeg van Clarence Seedorf, als vanouds links op het middenveld geposteerd, kwam zondagavond uit bij Lecce niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Ronaldinho zette de Milanese bezoekers tien minuten voor tijd nog wel op 0-1.De Braziliaanse aanvaller maakte even later plaats voor zijn landgenoot Emerson, een verdedigende middenvelder, om de voorsprong te helpen bewaken. Dat lukte niet. Vlak voor het slotsignaal, ver in blessuretijd, maakte Andrea Esposito gelijk.

Napoli

Napoli handhaafde zich bovenin door Sampdoria te verslaan. Daniele Mannini opende de score na een puike counter.

Marcelo Zalayeta besliste het duel een kwartier voor tijd. Tussendoor zag Antonio Cassana, de gevaarlijkste aanvaller van 'Samp', een treffer ten onrechte afgekeurd.

Lazio

Lazio rekende pas na rust af met Siena: 3-0. De Argentijn Mauro Zarate krulde als eerste een vrije trap fraai binnen. Invaller Tommaso Rocchi voerde de productie verder op.

Juventus

Juventus bracht de uitwedstrijd tegen Chievo Verona tot een goed einde, onder meer dankzij Alessandro del Piero, die zijn 34e verjaardag luister bijzette: 0-2.

Genoa blijft het goed doen. Zondag was Reggina het slachtoffer: 4-0. Diego Milito maakte in de tweede helft een hattrick. Fiorentina kroop verder omhoog. Dat ging ten koste van Atalanta Bergamo: 2-1. Felipe Melo en Alberto Gilardino maakten de Florentijnse goals.