RIJSWIJK - Bayern München heeft zondag de topwedstrijd in de Bundesliga bij Schalke 04 gewonnen, 2-1. Hoffenheim leed in Berlijn een nederlaag tegen Hertha BSC, 1-0.

De nieuweling zakte daardoor naar de tweede plaats, achter lijstaanvoerder Leverkusen. Leverkusen speelde zaterdag gelijk tegen Karlsruhe, 3-3.

De twee koplopers hebben evenveel punten. Bayern heeft een punt minder en is inmiddels derde. Schalke, onder leiding van de Nederlander Fred Rutten, staat zesde.

Toni

Bayern München kwam al vroeg op voorsprong door een treffer van Luca Toni. De Italiaan scoorde op aangeven van Mark van Bommel, opnieuw basisspeler.

Schalke herstelde zich snel via de gelijkmaker van oud-PSV'er Jefferson Farfan. De Franse international Frank Ribery zorgde voor Bayerns beslissende treffer.

Spelbeeld

De recordkampioen van Duitsland, moeizaam aan het seizoen begonnen, is inmiddels zes duels zonder nederlaag. Gezien het spelbeeld had Schalke aanspraak mogen maken op meer, maar in aanvallend opzicht ontbrak het de club aan slagvaardigheid. Orlando Engelaar deed niet mee. De Nederlandse international was geschorst.

Voor Hoffenheim, een senstationele debutant, was het de eerste tegenslag na vijf opeenvolgende overwinningen. Het betekende de derde nederlaag van het seizoen voor het elftal van trainer Ralf Rangnick.

Leverkusen

Karlsruher SC onderbrak zaterdag met een memorabele inhaalrace de zegereeks van Leverkusen.

Het duel in het Wildparkstadion eindigde in 3-3. Leverkusen, dat de laatste vijf duels won, verspeelde een binnen 25 minuten opgebouwde voorsprong van 3-0. Daardoor liet de ploeg de kans liggen alleen aan de leiding te gaan.

HSV

Hamburger SV deed goede zaken met een kleine zege op Borussia Dortmund: 2-1. De ploeg van Martin Jol kwam via het Kroatische koppel Mladen Petric en Ivica Olic in de eerste helft op 2-0.

Kort na de rust kwam Dortmund terug tot 2-1 door Tamas Hajnal. Na het laatste fluitsignaal kreeg Dortmunder Robert Kovac nog rood wegens het beledigen van de arbiter. HSV staat door de winst vierde.

Jol kon zaterdagmiddag nog niet beschikken over de nog van een blessure herstellende Nigel de Jong.