GIOA DEL COLLE - De Nederlandse volleybalvrouwen hebben woensdag in de finaleronde van de World Grand Prix met 3-2 gewonnen van Zuid-Korea. De Aziaten kwamen met 2-0 voor in sets (25-18 -23), maar net als maandag tegen Italië (ook 3-2-winst) liet Nederland zich daardoor niet imponeren. De ploeg van bondscoach Frigoni kwam sterk terug: 25-21 25-20 22-20.

Na drie duels staat Oranje op twee overwinningen en één nederlaag (Rusland). Zaterdag komt Nederland voor de vierde keer in actie, tegen het sterke China. Een dag later volgt de confrontatie met de Verenigde Staten. Die ploeg heeft na drie wedstrijden één zege, China staat samen met Rusland bovenaan met drie zeges uit evenveel wedstrijden.

Rust

Nederland, dat woensdagavond vooral met Kitty Sanders een sterke pion in de ploeg had, kan de twee dagen rust goed gebruiken. De ploeg moet bovendien verhuizen naar de andere speelstad, Andria. "Mentaal en fysiek staan we er in elk geval goed voor", aldus een woordvoerder van de ploeg. "Maar die twee dagen rust komen nu wel goed uit."