ALMELO - Heracles heeft na een vruchteloze week, met twee achtereenvolgende nederlagen, weer een punt aan het totaal mogen toevoegen. De Almelose ploeg speelde zaterdagavond op eigen veld met 0-0 gelijk tegen Vitesse dat na twee overwinningen op rij nu de precisie miste om het aanvankelijke krachtsverschil in een score uit te drukken.

Willem II won in eigen stadion met 2-1 van Roda JC. Saïd Boutahar, terug van een hamstringblessure, maakte beide treffers voor de thuisclub. Jeanvion Yulu Matondo scoorde voor Roda.

Boutahar maakte zijn eerste treffer uit een vrije trap in de 28e minuut. In de 74e minuut besliste Boutahar het duel door een prachtige solo van Sergio Zijler te bekronen met de 2-0.

Vitesse

Vitesse was in Almelo in de eerste helft de toonaangevende ploeg. De twee achtereenvolgende overwinningen hadden de Arnhemmers goed gedaan. De slechte start van het seizoen is door de Gelderse fans intussen vergeten en vergeven.

Kansen

Op het Almelose kunstgras combineerden de bezoekers naar hartelust, ze creëerden voor de rust vier kansen. Ricky van Wolfswinkel zag hoe Martin Pieckenhagen zijn inzet tot hoekschop verwerkte, de Duitse doelman deed even later hetzelfde na een kopbal van Nicky Hofs.

De oud-Feyenoorder had kort daarvoor net te hoog geschoten. Ook de poging van Santi Kolk was perspectiefrijk, de bal schampte de bovenkant van de lat.

Heerkes

Gert Heerkes en Hendrie Krüzen, de technische verantwoordelijke mannen bij de thuisclub, hadden zorgen te over. Behalve de vele fouten die hun spelers maakten, moesten ze binnen het half uur al twee keer de opstelling aanpassen.

De vleugelaanvallers Willy Overtoom en Darl Douglas raakten geblesseerd, met Sebastian Steur en de Tsjech Lukas Bajer werden twee gelijkwaardige vervangers in het veld gebracht.

Van Wolfswinkel

Ook pal na de rust verzuimde Vitesse een uitstekende mogelijkheid te benutten. Van Wolfswinkel tikte de voorzet van Sebastien Sansoni voor een open doel net naast.

Net binnen het uur was de thuisclub voor de eerste keer gevaarlijk. Doelman Piet Velthuizen sprong onder een voorzet door, Claudemir haalde de kopbal van Bajer van de doellijn. De 8500 toeschouwers wachtten echter vergeefs op een opleving van de Twentse ploeg, die bleef grossieren in onzuiverheden. Heracles probeerde met goede wil er wel een slotoffensief uit te persen, maar ontbeerde het overzicht om de tegenstander te verontrusten.

Blessure

De blessure van Karim Bridji, die bij een ongeoorloofde verdedigende actie van Civard Sprockel pijnlijk werd getroffen, noopte Heracles een kwartier voor tijd tot een derde wissel. Maar ook invaller Bas Dost, terug van zijn blessure, kon zaterdagavond het verschil niet maken.

De laatste mogelijkheid was nog wel voor Heracles. Velthuizen pareerde de vrije trap van Everton, wel hard, maar niet zuiver ingeschoten.