ROTTERDAM/HILVERSUM - Voorzitter Jorien van den Herik van Feyenoord werkt voortaan niet meer mee aan uitzendingen van Studio Sport. Van den Herik is boos op de makers van het NOS-programma omdat een interview met hem dinsdagavond "opnieuw helemaal uit zijn verband is gerukt". Een woordvoerder van Studio Sport ontkent de aantijgingen.

Op de website van Feyenoord doet de voorzitter zijn beklag over het sportprogramma, dat een interview van een kwartier zou hebben 'verknipt' tot "hooguit twee minuten. Alles wat verklarend was, is eruit gehaald." Volgens de preses zou de uitzending de indruk wekken dat Feyenoord een probleem heeft door een leegloop van de selectie. De woorden van Van den Herik waarmee hij dat weerlegt, zouden niet in de uiteindelijke montage zijn opgenomen. De voorzitter spreekt dan ook van een "gecastreerd" interview.

Bosvelt

Van den Herik was ook verbolgen over de passage rondom het vertrek van Paul Bosvelt. De verklaring van de voorzitter was "door knipwerk volkomen uit zijn context gehaald, waardoor zelfs -als men kwaad wil denken- de indruk gewekt zou kunnen worden dat Paul Bosvelt persoonlijke problemen gehad zou kunnen hebben. En dat vind ik helemaal absurd", foetert Van den Herik.

Een woordvoerder van Studio Sport weerspreekt de kritiek. "Er is absoluut niet aan de inhoud getornd. Dat kan ook niet, met een camera. Feyenoord heeft ons zelf gevraagd met een cameraploeg langs te komen. Wij hebben een journalistieke afweging gemaakt, gezien de ontwikkelingen in de laatste weken vonden wij het wel een goed idee om met hem te gaan praten. We hebben een kwartier met meneer Van den Herik gesproken, dat gesprek hebben we gewoon gemonteerd tot een item, zonder de context geweld aan te doen."