BERLIJN - Sven Kramer heeft nogmaals bewezen dat er voor hem geen grenzen zijn. De specialist op de lange afstanden boekte bij de wereldbekerontmoeting in Berlijn een fraaie zege op de 1500 meter.

De kopman van TVM, die zijn ploeggenoot Erben Wennemars en DSB'er Simon Kuipers en Mark Tuitert in de rangschikking voorbleef, greep een week eerder op deze afstand ook al de nationale titel.

Kramer had voor de 1500 meter 1.45,69 nodig. Wennemars was 0,16 seconde minder snel, terwijl Kuipers na 1.45,95 over de finish kwam. Tuitert werd vierde: 1.46,04; de Amerikaanse specialist Shani Davis 'slechts' vijfde.

Wotherspoon

De Canadese sprinter Jeremy Wotherspoon brak tijdens de wedstrijd op de 500 meter zijn arm. Dat bleek bij onderzoek in het ziekenhuis.

De schaatser ging in de wedstrijd in de laatste bocht onderuit en sloeg hard tegen de kussens. Of een operatie noodzakelijk is of dat de arm van Wotherspoon alleen in het gips gezet moet worden, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk hoe lang hij is uitgeschakeld.

Kramer wint 1500 meter