LONDEN - Arsenal heeft zaterdag de topper in Engeland tegen Manchester United gewonnen. In Londen eindigde het duel in 2-1. Samir Nasri passeerde United-doelman Edwin van der Sar twee keer.

In de 90e minuut scoorde Rafael da Silva tegen. In de zes minuten extra speeltijd kon de titelverdediger de nederlaag niet voorkomen. Arsenal speelde zonder de geschorste Robin van Persie.

Door de zege nam Arsenal de derde plaats in de Premier League over van Manchester United. Arsenal heeft drie punten minder dan Chelsea en Liverpool. Die ploegen komen in het weekeinde nog in actie.

Blessures

De zege van Arsenal was opvallend. Manager Arsène Wenger heeft een waslijst aan blessures en miste zaterdag ook nog Robin van Persie door een schorsing.

De jonge Fransman Nasri, in de zomer voor veel geld weggeplukt bij Olympique Marseille, nam de honneurs van Van Persie en de geblesseerde topscorer Emmanuel Adebayor prima waar.

Hij scoorde in de eerste helft na 22 minuten. Zijn schot werd wat van richting veranderd door Gary Neville.

Da Silva

Kort na de rust verschalkte Nasri Van der Sar opnieuw. Daarna drukte de Engelse landskampioen de thuisclub ver terug op eigen helft. Alleen de jonge Braziliaanse invaller Rafael da Silva lukte het een gat in de defensie van Arsenal te vinden.

Hij volleerde in de 90e minuut de bal op fraaie wijze in het doel. Het hielp United niet meer. De titelverdediger leed de tweede competitienederlaag van het seizoen. Eerder was ook Liverpool te sterk.