ROTTERDAM - Judoka Guillaume Elmont heeft bij de NK judo in Rotterdam de finale bereikt. De voormalig wereldkampioen (-81 kg) versloeg zaterdag in de halve eindstrijd Remon Westhoff.

Elmont is in het Topsportcentrum op jacht naar zijn achtste titel. Hij won de voorgaande zeven op rij.

Dex Elmont, de jongere broer van Guillaume, drong door tot de finale van de -73. Het is de eerste keer dat hij in deze klasse uitkomt. Op de Spelen van Peking deed Elmont nog mee in de -66.

Peking

De broers Elmont behoren tot de weinige judoka's op het NK in Rotterdam die eerder dit seizoen ook in Peking actief waren. Verder is van de olympische deelnemers alleen nog Mark Huizinga (-90) van de partij.

Huizinga

Huizinga heeft zaterdag op de NK judo in Rotterdam eveneens de finale bereikt. De 35-jarige Schiedammer versloeg in de halve eindstrijd Sije Gorter. Huizinga deed dat als vanouds, met ippon.

De finale betekent de laatste partij in de loopbaan van Huizinga. Eerder dit seizoen sloot hij zijn internationale carrière al af bij de Olympische Spelen.

In het Topsportcentrum van Rotterdam kan Huizinga, kapitein bij de luchtmacht, voor de tiende keer nationaal kampioen worden. Hij evenaart dan recordhouder Dennis van der Geest. De zwaargewicht doet niet mee aan het NK vanwege een blessure.