BERLIJN - Beixing Wang heeft zaterdag in Berlijn een wereldbekerzege geboekt op de 500 meter. De Chinese schaatsster zette een tijd neer van 37,91 seconden.

Jenny Wolf, vrijdag nog de snelste, eindigde in 37,94 als tweede. De derde plaats ging naar de Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee: 38,26.

Annette Gerritsen was met 38,36 de beste Nederlandse, net als vrijdag. Ze eindigde als vierde. Margot Boer (zevende) klokte 38,78, Marianne Timmer (achtste) 38,81.

Eerder op zaterdag werd Thijsje Oenema derde in de B-groep in een tijd van 39,52. Natasja Bruintjes deed 39,60 over haar race en eindigde daarmee als vijfde.

Gerritsen

Gerritsen was aanzienlijk sneller dan vrijdag, toen ze 38,62 noteerde. "Dit is wel een opluchting voor me", zei de DSB-schaatsster.

"Het verschil met Wolf en Wang was vrijdag bijna een seconde, daar baalde ik best wel van. Ik heb het gat behoorlijk kunnen verkleinen. Jammer dat ik net naast het podium val."

Groot verschil met de race van vrijdag was volgens Gerritsen de manier waarop ze in de bochten schaatste. "Ik zat beter in mijn ritme en was agressiever."