ROTTERDAM - Feyenoord is zeker zes weken Serginho Greene kwijt. De verdediger moet herstellen van een vrijdag uitgevoerde operatie aan zijn linkerknie. Dat meldde de Rotterdamse voetbalclub vrijdag.

Greene raakte afgelopen zondag geblesseerd in de uitwedstrijd tegen Roda JC (0-4). Hij liep een scheurtje op in de binnenmeniscus. De speler is vrijdag in het Rotterdamse Erasmus MC met succes geholpen.

"Dit was een beetje wat ik verwacht had", aldus Greene over de herstelperiode van zes weken. "Maar het blijft een tegenvaller als je in zo'n belangrijke periode niet kan spelen voor de club."

Vlaar

Een andere Feyenoorder gaat binnenkort onder het mes. De geplaagde Ron Vlaar wordt eind volgende week in Amsterdam geopereerd aan zijn gekwetste knie. "De gescheurde kruisband is voor meer dan de helft weg", aldus de verdediger.

Vlaar (23) miste het grootste deel van vorig seizoen ook al door een zware knieblessure. In de voorbereiding op dit seizoen ging het opnieuw mis in de training en scheurde hij weer een kruisband.

Hij liet de afgelopen periode veel onderzoek doen naar de beste behandeling. "Mijn knie is nu instabiel, waardoor een operatie noodzakelijk is." De revalidatie van Vlaar zal nog maanden vergen.