LONDEN - Prominente deelnemers aan de Rally van Groot-Brittannië zijn vorig jaar massaal 'geflitst' door de politie. Dat bleek deze week tijdens een zitting van de rechtbank in Zuid-Wales.

Onder de boosdoeners waren de oud-wereldkampioen Carlos Sainz uit Spanje, Tommi Makinen (Fin) en Colin McRae (GBr), evenals de Brit Richard Burns, de huidige leider in het WK-klassement.

De haastige coureurs, gewend aan snelheden van boven de 200 kilometer per uur, werden allen betrapt op de openbare weg tussen twee klassementsproeven in. Vaak moeten zij tijdens een WK-rally flink doorrijden om tijdig aan de start van de volgende manche te komen.

Voormalig Europees kampioen Armin Schwarz was de enige rallyrijder die zich in de rechtbank liet zien. Hij gaf de snelheidsovertreding ruiterlijk toe. De anderen werden door advocaten vertegenwoordigd. Op 10 november doet de rechter uitspraak. Rond die tijd zijn alle betrokken coureurs weer in Wales voor deelname aan de Rally van Groot-Brittannië.

De politie van Wales heeft al aangekondigd opnieuw streng toe te zien op de naleving van de verkeersregels door de snelheidsduivels.