EINDHOVEN - Trainer Huub Stevens van PSV verwacht dat hij zaterdag in het duel met NEC kan beschikken over Otman Bakkal en Ibrahim Afellay.

De twee vielen eerder in de week in de Europese wedstrijd tegen Olympique Marseille geblesseerd uit.

In Nijmegen ontbreken nog wel Jérémie Bréchet en Nordin Amrabat bij de Eindhovense formatie. In elk geval verloopt het herstel van de Franse verdediger voorspoedig. Stevens overweegt hem binnenkort in het tweede elftal wedstrijdritme te laten opdoen.

Twijfelen

Stevens blikte vrijdag op het trainingscomplex De Herdgang met optimisme vooruit. "We hebben de laatste twee competitiewedstrijden gewonnen. Dat geeft vertrouwen. De nederlaag in Marseille was een tegenvaller. We hebben onszelf in Frankrijk niet beloond voor het goede spel. We hoeven echter zeker niet aan onszelf te gaan twijfelen."

De coach zei er ook van overtuigd te zijn dat de spelers in zichzelf geloven. "Er is niet één jongen bij van wie ik kan zeggen dat zijn instelling niet goed is. Als ik verder zie hoe hard spelers werken om van een blessure terug te komen, hoe tegenslagen worden verwerkt, dan kan ik maar één ding zeggen: klasse."

Grieperig

Zelf is Stevens in de aanloop naar het duel met NEC niet geheel fit. Donderdag ontbrak de grieperige oefenmeester zelfs op de training. Aangezien hij daardoor de beoogde training niet kon geven, trainde Stevens vrijdag nogmaals achter gesloten deuren.

"We willen even in alle rust werken. Dat is alles. Normaal hadden we dat alleen donderdag gedaan, door de omstandigheden nu ook vrijdag. Vervelend voor de fans, maar het is even niet anders."

Ajax

Trainer Marco van Basten van Ajax gebruikt Luis Suarez zondagmiddag tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta mogelijk opnieuw als schaduwspits. De oefenmeester is tevreden over de manier waarop de aanvaller uit Uruguay donderdagavond in de tweede helft tegen MSK Zilina (1-0) vlak achter Klaas-Jan Huntelaar speelde.

"Luis zorgde op die positie voor veel creativiteit", verklaarde Van Basten. "Hij was ook gevaarlijk naar het doel toe." De trainer van Ajax zoekt al weken naar een goed functionerende schaduwspits. Miralem Sulejmani, Ismail Aissati, Jeffrey Sarpong en Dario Cvitanich zijn nog steeds geblesseerd. Siem de Jong overtuigde in de eerste helft van het duel met MSK Zilina ook niet.

Suarez speelt meestal op de rechterflank. Kennedy Bakircioglü kan ook op die positie uit de voeten. Ook Dennis Rommedahl is weer fit. Eyong Enoh, Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar, Jan-Arie van der Heijden en Mitchell Donald missen ook het duel met Sparta wegens blessures.

AZ

Kew Jaliens van AZ heeft vrijdag op de training een spierblessure opgelopen. Trainer Louis van Gaal zei er eveneens aan te twijfelen of hij zondag tegen FC Twente Stijn Schaars kan opstellen. De middenvelder heeft nog last van de knie.

Jeremain Lens en Moussa Dembélé kampten bij de koploper van de eredivisie al met blessures. Op de website van zijn club gaf Van Gaal aan onder de indruk van de komende tegenstander te zijn. "FC Twente is als team sterk, maar heeft ook individuele klasse. Nadeel voor de club is wel dat het enkele dagen eerder in de UEFA Cup van Manchester City heeft verloren. Dat is mentaal en fysiek niet gunstig."