RIJSWIJK - Eén van de opvallende aspecten van het komende weekeinde in de eredivisie is ongetwijfeld de rentree van Willem van Hanegem.

Hij keert terug op de bank bij FC Utrecht en doet dat uitgerekend bij de club waar hij als speler grote successen vierde: Feyenoord.

Van Hanegem was even weg bij Utrecht, na het ontslag van zijn vier assistenten. Maandag was hij alweer, met een nieuwe staf, actief op het trainingsveld. FC Utrecht, matig aan de competitie begonnen, haalde zonder Van Hanegem zeven punten uit drie duels.

De club klom daardoor naar de achtste plaats, vijf plekken hoger dan Feyenoord. De Rotterdammers echter boekten de afgelopen week ruime winst bij Roda JC en herwonnen daarmee wat aan zelfvertrouwen.

Eredivisie

Drie koplopers heeft de eredivisie na negen duels: AZ, Ajax en NAC Breda. NAC speelt als eerste, vrijdag bij De Graafschap. Ajax, dat als enige van het trio deze week internationale verplichtingen had, krijgt zondag Sparta Rotterdam op bezoek. AZ ontvangt FC Twente, dat zondag iets terugviel op de ranglijst door de thuisnederlaag tegen Ajax.

PSV is vierde. De formatie van coach Huub Stevens, die dinsdag in de Champions League een gevoelige nederlaag leed bij Marseille, speelt zaterdag bij NEC. In de competitie wonnen de Eindhovenaren hun laatste twee duels. FC Groningen, de nummer vijf, ontvangt Volendam. De debutant won het afgelopen weekeinde voor het eerst.

Heracles Almelo, goede middenmoter, ontvangt het in de laatste twee duels opgebloeide Vitesse. Roda hoopt zich bij Willem II te herstellen van de forse nederlaag tegen Feyenoord. ADO Den Haag ontvangt, in de 'late' zondagwedstrijd, Heerenveen.