MANCHESTER - FC Twente heeft donderdag verzuimd om een stap dichter bij de volgende ronde van de UEFA Cup te komen. De ploeg uit Enschede verloor het tweede groepsduel bij Manchester City met 3-2.

Twee weken eerder pakte FC Twente wel drie punten tegen Racing Santander (1-0). De Tukkers hadden de nederlaag vooral aan zichzelf te danken.

FC Twente startte dramatisch in het City of Manchester Stadium. De Tukkers stapelden in de eerste tien minuten fout op fout. Eigenlijk was het een wonder dat de thuisclub in die fase slechts één keer profiteerde van het geklungel in de Twentse defensie.

Combinatie

Edson Braafheid liet zich net buiten het strafschopgebied aftroeven door Shaun Wright-Phillips, die vervolgens aan een korte combinatie met Jo genoeg had om alleen voor Sander Boschker succesvol af te drukken: 1-0.

Steve McClaren zag het geploeter van zijn ploeg vanaf de zijlijn hoofdschuddend aan. De Brit wilde zich maar wat graag profileren in het land waar hij een mislukte missie kende als bondscoach.

Zijn eerdere bezoek met FC Twente aan Engeland was al uitgelopen op een afstraffing. Arsenal versloeg de Tukkers in de voorronde van de Champions League twee keer met overtuigende cijfers.

Verdedigers

Een cadeautje van Manchester City hielp FC Twente na ruim een kwartier spelen terug in de wedstrijd. De Engelse verdedigers verloren even het oog op de snelle Eljero Elia, die een afvallende bal op het middenveld oppikte en zo kon doorlopen richting doelman Joe Harte.

De talentvolle flankspeler gaf blijk van zijn blakende vorm door overtuigend binnen te schieten (1-1). De Tukkers hadden op dat moment nog geen kans gekregen.

McClaren

FC Twente greep het meevallertje aan om wat beter in het spel te komen. Met Youssouf Hersi al regisseur - hij verving de nog niet volledig fitte Kenneth Perez - kwam de ploeg van McClaren zelf ook af en toe aan aanvallen toe.

De beste kansen bleven echter voor Manchester City, dat zijn eerste wedstrijd speelde in de groepsfase van de UEFA Cup. Boschker moest kort voor rust twee keer redding brengen op schoten van de Braziliaanse spits Jo.

Kruising

De ervaren doelman kon na bijna een uur spelen echter slechts bewonderend toekijken hoe het Braziliaanse wonderkind Robinho de bal vanaf twintig meter met een prachtige krul over hem heen in de kruising schoot (2-1).

De aanvaller, in de zomer voor ruim 40 miljoen euro overgenomen van Real Madrid, kreeg van zijn bewaker Ronnie Stam alle ruimte om uit te halen.

Hoop

Toen invaller Benjani Mwaruwari even later via de benen van Douglas de thuisploeg ook nog naar 3-1 schoot, leek het duel voor FC Twente voorbij. De Tukkers kregen echter weer hoop door een doeltreffende kopbal van Robbie Wielaert.

Hersi en Stein Huysegems misten in het laatste half uur vervolgens nog riante mogelijkheden om de ploeg uit Enschede naar een gelijkspel te schieten.

"Omdat we ondanks de achterstand toch bleven voetballen, konden we nog een aantal goede mogelijkheden creëren. Dit is absoluut een gemiste kans", treurde McClaren. Voor FC Twente wachten nog duels met Schalke 04 en Paris Saint-Germain.