APELDOORN - De volleyballers van Piet Zoomers/Dynamo zijn de Champions League donderdagavond voor eigen publiek begonnen met een nederlaag. Dat was tegen titelverdediger Zenit Kazan niet geheel onverwacht: 0-3 (18-25 18-25 21-25).

De landskampioen uit Apeldoorn kon in elke set aardig bijblijven. De punten die er in de slotfase echt toe deden gingen alle naar de sterke, kapitaalkrachtige Russische ploeg met de Amerikaanse huurlingen Lloy Ball en Clayton Stanley.

De laatste hoefde amper een bijdrage te leveren. Hij verscheen maar heel even binnen de lijnen.

Machtig

In de eerste set kwam Dynamo met 12-9 voor en hield het team van coach Redbad Strikwerda tot 18-18 gelijke tred. Toen ging het mis. De enkele denderende opslagen van Alexej Tsjermisjin waren de de Apeldoornse passers te machtig. De 36-jarige spelverdeler Ball, die de Verenigde Staten naar het olympisch goud leidde in Peking, serveerde de set persoonlijk uit.

Dat bleef de trend. Bovendien gingen de Russen allengs nog beter blokkeren ook. Dynamo mocht zich slechts verheugen in wat incidentele succesjes, van routinier Albert Cristina, Tony Krolis, topscorer met elf punten, Jimmy Prenen of Bart-Jan van der Mark. Door de fouten die daar tegenover stonden, kwam een verrassing nooit in zicht, ook geen setwinst.

In dezelfde groep D won de Italiaanse topclub Copra Nord Meccanica Piacenza in Frankrijk met 3-1 van Paris Volley. Bij de Fransen deed de Nederlander Dennis van der Veen alleen de eerste twee sets mee.