ROTTERDAM - Feyenoord staat na twee duels in groep H van de UEFA Cup nog steeds op nul punten. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek verloor donderdagavond in De Kuip met 1-3 van CSKA Moskou.

Vorige maand was Nancy op eigen veld met 3-0 te sterk voor de Rotterdammers.

Giovanni van Bronckhorst zweefde donderdagavond in De Kuip tussen uitersten. De routinier van Feyenoord vervulde in het tweede groepsduel met CSKA Moskou voor de UEFA Cup een hoofdrol, meer in negatieve dan in positieve zin.

Assist

Via de onfortuinlijke Van Bronckhorst kwam CSKA op 0-1, waarna de 33-jarige Feyenoorder zelf 1-1 maakte. Vijf minuten voor de rust gaf hij onbedoeld de assist voor de tweede treffer van de Russen. Mede daardoor incasseerde de Rotterdamse ploeg tegen de sterke nummer twee van Rusland de tweede nederlaag in groep H.

Georginio Wijnaldum, de man in vorm bij Feyenoord, trok in de beginfase de meeste aandacht bij de thuisploeg. Het zeventienjarige talent kreeg in de openingsminuten een paar flinke tikken te verwerken van CSKA-spelers, die kennelijk voor hem waren gewaarschuwd.

Slordig

Wijnaldum toonde aan de bal opnieuw enkele fraaie aanvallende acties, maar was op eigen helft soms slordig in de opbouw. Dat kwam hem halverwege de eerste helft op een reprimande van Verbeek te staan.

Op dat moment leidde CSKA, dat opvallend gemakkelijk combineerde, al met 0-1. Uit een hoekschop kopte Aleksei Berezoetski via Van Bronckhorst raak. Doelman Henk Timmer en Wijnaldum reageerden bij de eerste paal niet, 0-1.

Kort daarna kwam Feyenoord goed weg toen de Noorse arbiter Moen (29) geen strafschop toekende aan CSKA na een opzichtige overtreding van André Bahia.

Aanval

Na een moeilijke fase knokte Feyenoord zich goed terug in de wedstrijd. Uit een schitterende aanval, met Leroy Fer en Roy Makaay als aangevers, schoot Van Bronckhorst doeltreffend in, 1-1.

Vijf minuten eerder had Makaay hard op de lat gekopt. In de veertigste minuut kopte Van Bronckhorst te zacht terug op Timmer waarna de Braziliaan Vagner Love toesloeg, 1-2.

Counter

Feyenoord, dat vorige maand al dik verloor in Nancy (3-0), deed er na rust alles aan om de gelijkmaker te forceren. De beste kans was voor Makaay, die in de 48e minuut in riante positie naast tikte. De lankmoedige Russen, vanaf het ereterras bekeken door hun bondscoach Guus Hiddink, verzuimden in de counter het duel te beslissen.

De wedstrijd liep voor het labiele Feyenoord na de opsteker zondag bij Roda JC (0-4) niettemin uit op een nieuwe domper, zeker na de indrukwekkende tweede treffer van Vagner Love: 1-3. De rode kaart voor Evgeni Aldonin, na zijn tweede gele kaart in de 82e minuut, had geen invloed meer op het duel.

Feyenoord - CSKA Moskou