MUNCHEN - De transfer van Roy Makaay (Deportiva la Coruna) naar Bayern München dreigt te mislukken. Rob Jansen, de zaakwaarnemer van de spits, voerde dinsdagavond in München gesprekken met de twee clubs. "Ik zie donkere wolken", aldus de manager. "Zoals het er nu uitziet zou Roy ook het komende jaar wel eens gewoon bij Deportivo la Coruna kunnen spelen."

Volgens Jansen houdt Deportivo onveranderd vast aan een vraagprijs die te hoog is voor Bayern. "En nu zetten de Duitsers hun hakken in het zand. Maar het is niet aan mij om ergens te zwarte piet te leggen. Ik probeer alleen maar te helpen waar mogelijk."

Deportivo

De perspresentatie van Deportivo vindt woensdag plaats. "Aanvankelijk zou Roy daar niet naar toe gaan, maar ik hem gezegd dat hij zich gewoon moet gaan melden, want het is waarschijnlijk dat hij een jaar langer bij Deportivo blijft", aldus Jansen.

Topschutter

Vorige week leek de overgang van de Europees topschutter van /2003 een kwestie van tijd. Na lang onderhandelen leek La Coruna eindelijk bereid mee te werken aan de transfer.

Bayern München

Bayern München probeert Makaay al sinds het einde van het vorig seizoen over te nemen, maar Deportivo weigerde lange tijd serieus op de interesse van de Duitse kampioen in te gaan. Het aanbod van Bayern, naar verluidt ongeveer 18 miljoen euro, is vooralsnog niet voldoende voor de Spaanse nummer twee. "Maar dat kan morgen zo weer anders zijn", aldus een cynische Jansen.

Of Makaay nog wel gewenst is bij zijn huidige club is de vraag. Tijdens de eerste training werd de spits vorige week langdurig uitgefloten door zijn fans.